Veelgestelde vragen

Hoe interpreteer ik ‘M/V’ als het gaat om jullie producten?

Bij het gebruik van technische materialen, wordt in onze branche gerefereerd aan ‘Vader-deel’ en ‘Moeder-deel’. In onze specificaties staat de ‘V’ daarom voor ‘vader’ (niet voor ‘vrouwtje’). De ‘M’ staat voor ‘moeder’ (niet voor ‘mannetje’).

Hoe weet ik de SDR-klasse van HDPE buizen?

Het SDR-getal is terug te vinden op de buis zelf. Is deze – om welke reden ook – niet leesbaar, dan is deze met een betrekkelijk eenvoudige som te herleiden: buitendiameter gedeeld door wanddikte = SDR-klasse. Een voorbeeld: een buis heeft een buitendiameter van 225 mm en een wanddikte van 13,4 mm. Deze krijgt een SDR17 aanduiding:225/13,4=17.

Wat houdt de SDR-klasse van een HDPE buis in?

De SDR-klasse geeft de verhouding aan tussen de buitendiameter en de wanddikte van de HDPE-buis. Dit getal geeft daarmee direct de nominale drukklasse van de buis weer. Hoe lager dus het getal van de SDR-klasse, hoe dikker de wand van de buis is en hoe hoger de inwendige druk op de buis mag zijn. Heb je een specifieke vraag hierover, neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer.

Met welke levertijd kan ik rekening houden?

Omdat wij rechtstreeks samenwerken met de producenten van de producten, is onze levertijd relatief kort. Afhankelijk van beschikbaarheid, maten en specifieke toepassing kunnen wij een levertijd afgeven. Gewoonlijk zal deze tussen de 2 en de 4 weken zijn.Uitzonderingen horen daar bij. In geval van calamiteit werken we natuurlijk aan bespoediging. Bestel je iets heel specialistisch, dan kan de levertijd iets oplopen. 

Welke vrachtkosten berekenen jullie?

Onze leveringen zijn in principe ‘af fabriek’. Transport kunnen wij voor je organiseren en in sommige gevallen kunnen wij dat zelf voor je verzorgen. In andere gevallen kunnen wij een transportbedrijf voor je inschakelen die de juiste uitrusting hebben en met wie wij goede ervaringen hebben. Onze producten hebben nu eenmaal uitzonderlijke maten. Vooral als het gaat om kleine hoeveelheden kunnen de transportkosten hoog uitpakken. Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden om de transportkosten te beperken.